لایحه بودجه سال 1391 كل كشور تشریح شد
نوشته شده توسط : breketid

به گزارش روز دوشنبه خبرنگار اقتصادی ایرنا، 'رحیم ممبینی ' گفت: بر اساس لایحه بودجه سال آینده، دولت می تواند تا 15 درصد حقوق كاركنان و بازنشستگان دولت را افزایش دهد.

وی با بیان اینكه نسبت به سال 1390 ، رشد حقوق و مزایای كاركنان و بازنشستگان دولت در سال 1391 بیشتر می شود، گفت: فصول یك و ششم لایحه بودجه سال آینده كل كشور كه مربوط به پرداخت حقوق و مزایای كاركنان دولت است، 12 درصد رشد دارد، اما تصمیم گیری نهایی در مورد افزایش حقوق این اقشار در اختیار هیات وزیران است.

ممبینی گفت: متوسط رشد فصول یك و ششم در قانون بودجه سال جاری شش درصد بود، اما حسب نظر رییس جمهور، افزایش ارقام این فصول در بودجه سال 1391در اولویت قرار گرفته است.

وی تاكید كرد كه تهمیدات لازم برای افزایش حقوق كاركنان و بازنشستگان تا 15 درصد در لایحه بودجه 91 دیده شده، اما تصمیم نهایی در این مورد مربوط به هیات وزیران است.

**احتمال برداشتن محدودیت سقف اضافه كار كاركنان دولت در سال آینده

معاون بودجه معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور همچنین از احتمال برداشته شدن محدودیت سقف اضافه كار و اعتبارات رفاهی كاركنان دولت در بودجه سال آینده خبر داد.

ممبینی گفت: احتمال دارد، محدودیتی كه امسال در ضوابط اجرایی بودجه در زمینه اضافه كار و پرداخت های رفاهی كاركنان دولت داشتیم ، سال آینده برداشته شود .

وی افزود:با توجه به دستور اكید رئیس جمهوری، ممكن است این محدودیت در ضوابط اجرایی بودجه 1391 برداشته شود.

** ارقام هدفمندسازی یارانه ها به پیشنهاد دولت در بودجه 91 ذكر نشده است

معاون بودجه معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور در مورد علت ذكر نشدن ارقام اعتبارات هدفمند سازی یارانه ها در لایحه بودجه گفت: ارقام مربوط به هدفمندسازی یارانه ها به پیشنهاد دولت در لایحه بودجه سال 1391 كل كشور ذكر نشده است.

ممبینی تاكید كرد: ارقام هدفمندسازی یارانه در لایحه بودجه سال آینده منعكس نشده است و این ارقام را متناظرسازی كرده ایم و مسایل مربوط به هدفمندسازی یارانه ها در احكام لایحه بودجه آمده است و پرداخت یارانه های نقدی نیز ادامه خواهد داشت.

** دولت در مورد تهیه لایحه الحاقی هدفمند سازی یارانه ها تصمیم می گیرد

وی در مورد احتمال تهیه لایحه الحاقی در رابطه با هدفمندسازی یارانه ها از سوی دولت اظهار داشت: اگر نمایندگان مجلس در این خصوص نامه ای به دولت داده اند، هیات دولت در این مورد تصمیم گیری خواهد كرد، ولی تا حالا نامه ای در این خصوص به معاونت برنامه ریزی ارسال نشده است.

گفتنی است كه تعدادی از نمایندگان مجلس از ارسال نامه ای به دولت خبر دادند كه در آن از هیات دولت درخواست شده كه لایحه الحاقی شامل ارقام مربوط به هدفمندی یارانه ها را تهیه و به مجلس ارایه دهد.

** سهم دولت از درآمد نفت 51 میلیارد دلار تعیین شده است

معاون بودجه معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور گفت: در لایحه بودجه سال 1391 كل كشور، سهم دولت از درآمدهای نفت 51 میلیارد دلار تعیین شده است.

ممبینی در ادامه نشست خبری مربوط به لایحه بودجه سال 1391 اظهار داشت: میزان درآمدهای دولت از محل فروش نفت نسبت به سال گذشته كاهش یافته است، چرا كه سهم دولت از درآمدهای نفت در قانون بودجه سال 1390 ، 53 میلیارد دلار تعیین شده بود.

** كل درآمد نفت 85 میلیارد دلار پیش بینی شد

ممبینی با بیان این كه قیمت نفت در لایحه بودجه سال 1391، معادل 85 دلار در نظر گرفته شده است، افزود: درآمد حاصل از نفت برای سال آینده 85 میلیارد دلار پیش بینی شده است كه این رقم در بودجه سال 90 حدود 5/81 (هشتاد و یك و نیم) میلیارد دلار بود.

وی افزود: در لایحه بودجه سال 1391 ، وابستگی به درآمدهای نفتی كاهش یافته است و فقط 42 درصد درآمدهای دولت از محل فروش نفت تامین می شود.

** سهم صندوق توسعه ملی در سال آینده 5/19 میلیارد دلار است

ممبینی افزود: 5/14درصد(چهارده و نیم درصد) درآمدهای نفت، سهم شركت نفت، 2درصد سهم مناطق نفت خیز و محروم و 23 درصد سهم صندوق توسعه ملی است.

وی تاكید كرد: به این ترتیب سهم صندوق توسعه ملی از محل درآمد نفت 5/19 (نوزده و نیم) میلیارد دلار خواهد بود.

وی افزود: سهم صندوق توسعه ملی از محل درآمد نفت امسال 20 درصد و معادل 16میلیارد دلار بود كه بر اساس حقوق هر سال باید سه درصد به سهم این صندوق اضافه شود و سهم این صندوق در سال آینده به 23 درصد می رسد.

** علت تاخیر لایحه بودجه 91 ، تعیین قیمت نفت و دلار بود

معاون بودجه معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور در مورد علت تاخیر در ارایه لایحه بودجه سال 1391 گفت: آنچه مربوط به این معاونت می شود ، زمانبری تعیین قیمت نفت و دلار بود.

ممبینی گفت: تصمیم قطعی در مورد قیمت نفت و دلار دیر به این معاونت اعلام شد، و پنج روز قبل از تقدیم لایحه به مجلس ، قیمت این دو مورد مشخص شد.

قیمت نفت در لایحه بودجه سال آینده كل كشور 85 دلار و قیمت دلار 1150 تومان تعیین شده است.

**كسری بودجه

معاون بودجه معاونت برنامه ریزی در مورد كسری بودجه در سال جاری گفت: در سال های گذشته نیز كسری بودجه مطرح می شد ، اما كسری بودجه نداشتیم و امسال نیر نداریم ، و در سقف اعتبارات هزینه ای كه 89 هزار میلیارد تومان است، مصرف خواهیم داشت.

ممبینی با بیان اینكه امسال یك ریال بیش از آنچه در قانون بودجه تصویب شده است ، به سازمان هدفمند سازی، اعتبار پرداخت نكرده ایم، افزود: تاكنون با توجه به اطلاعات بنده ،مشكلی در تامین پرداخت یارانه نقدی به اقشار مختلف نداشتیم. معمولا پرداخت ها به موجب قانون بودجه انجام می گیرد و در مورد استقراض از بانك مركزی نیز چیزی نشنیده ام .

وی افزود: استقراض از بانك مركزی نیاز به مجوز دارد و در قانون بودجه 90 مجوز برای استقراض نداشتیم ، بنابراین چنین اقدامی در قانون نبوده است.

** فروش دلار برای تامین هزینه های دولت صحت ندارد

معاون بودجه معاونت برنامه ریزی فروش دلار برای تامین هزینه های دولت را تایید نكرد و افزود: آنچه بانك مركزی به عنوان تفاوت قیمت ارز به خزانه پرداخت كرده به ازای هر دلار 12 تومان است كه در مجموع 580 میلیارد تومان شده است .

** بودجه سایه نداریم

ممبینی در پاسخ به اینكه آیا در بودجه سال 1391 موضوع تحریم های اقتصادی علیه كشور پیش بینی شده است ، افزود: نگاه كلی و فضای حاكم بر بودجه انقباضی است، تحریم ها همیشه بوده و شدت و ضعف داشته است.

وی افزود: نباید بحث 'غیب ' را فراموش كنیم ، بالاخره این دنیا صاحبی دارد ، ما هم یك كشور بزرگ و قدرتمند هستیم كه حرف داریم ولی می توان اقدامات لازم را متناسب باشرایط انجام داد.

** گزارش تحلیلی بودجه هنوز آماده نیست

وی در مورد پیش بینی شاخص كلان در بودجه سال 1391 مانند تورم ، بیكاری ، رشد اقتصادی گفت: لایحه در اختیار دفتر اقتصاد كلان قرار گرفته ولی خروجی كار هنوز آماده نیست .

** برخی شركت های دولتی جذابیتی برای خریداران ندارند

ممبینی در مورد افزایش بودجه شركت های دولتی با وجود الزام دولت برای واگذاری این شركت ها و اجرای ابلاغیه اصل 44 قانون اساسی مبنی بر خصوصی سازی گفت: برخی شركت های دولتی جذابیتی برای خریداران ندارند و به همین دلیل روند واگذاری شركت های دولتی كند شده است .

وی با بیان اینكه در بودجه سال آینده ، 434 شركت دولتی داریم ،گفت: تعداد شركت های دولتی در بودجه سال جاری 440 شركت بود كه 12 شركت كم و چون شش شركت دیگر اضافه شد ، در عمل تعداد شركت ها به 434 شركت رسید.

به گفته ی ممبینی در بودجه سال جاری درآمد دولت از محل فروش شركت های دولتی چهار هزار و 500 میلیارد تومان پیش بینی شده بود كه صددر صد محقق خواهد شد و برای سال آینده نیز درآمد دولت از این محل شش هزار و 500 میلیارد تومان پیش بینی شده است .

** حذف ردیف های متفرقه در لایحه بودجه سال 1391

ممبینی در مورد كاهش بودجه عمومی دولت و محل كاهش این بودجه گفت: 20 هزار میلیارد تومان در بخش منابع و مصارف تملك دارایی های مالی را حذف كردیم كه مربوط به رد دیون پیمانكاران بود.

وی افزود: در سالهای گذشته اعتبارات هزینه ای و عمرانی در ردیف های متفرقه داشتیم كه در مورد این اعتبارات ضمن سال تصمیم گیری می شد كه 44 ردیف از ردیف های اعتبارات متفرقه را در لایحه بودجه سال 1391 حذف كردیم كه یكی از نكات شفاف سازی ، حذف همین ردیف های متفرقه بوده است .

** بودجه سال 1391 انقباضی است

ممبینی بودجه را تبلور همه اسناد بالادستی عنوان كرد و گفت: مهمترین این اسناد، سند چشم انداز 20 ساله، برنامه پنجم توسعه، ابلاغیه اصل 44 قانون اساسی و قانون مدیریت خدمات كشوری است.

ممبینی افزود: فضای حاكم بر بودجه 1391 یك رویكرد انقباضی است و این رویكرد شامل اعتبارات هزینه ای و عمرانی می شود.

وی گفت: رقم بودجه سال 1391 كل كشور كه شامل بودجه شركت های دولتی و بودجه عمومی دولت است، حدود 510 هزار میلیارد تومان است كه نسبت به رقم 508 هزار میلیارد تومان سال 90 ، چهار دهم درصد رشد دارد.

** به طور واقعی رشد بودجه كل كشور 12 درصد است

ممبینی، ویژگی اصلی بودجه سال 1391 را شفافیت آن عنوان كرد و گفت: اگر ارقام بودجه سال 1391 را با بودجه سال 1390 متناظرسازی كنیم، به طور واقعی رشد بودجه سال آینده كل كشور 12 درصد است، اما اگر صرفا اعداد و ارقام را نگاه كنیم رشد بودجه چهار دهم درصد است.

وی افزود: این رشد 12 درصدی، انقباضی بودن بودجه را موجب شده، چرا كه معمولا روند رشد بودجه های كل كشور 30 درصد یا بالای 30 درصد بوده است.

وی گفت: بودجه شركت های دولتی هم به طور شفاف 12 درصد رشد كرده و از 355 هزار میلیارد تومان در سال 1390 به 365 هزار تومان رسیده است.

ممبینی تاكید كرد كه درسنوات گذشته، رشد بودجه شركت های دولتی كمتر از 20 درصد نبوده است.

ممبینی در مورد بودجه عمومی یا منابع عمومی دولت كه شامل بودجه جاری و عمرانی است، اظهار داشت: بودجه هزینه ای سال آینده 89 هزار میلیارد تومان است كه نسبت به سال جاری 7/9 درصد(نه ممیز هفت درصد) دارد.

** 2 هزار میلیارد تومان بودجه برای بخش سلامت پیش بینی شده است

ممبینی افزود: در بودجه عمومی سال 1391 به بخشهای آموزش عمومی، آموزش عالی و بخش سلامت(بر اساس ماده 34 قانون برنامه پنجم توسعه) توجه ویژه ای شده و ردیف متمركزی برای بخش سلامت به میزان 2 هزار میلیارد تومان پیش بینی شده است.

وی گفت: بر اساس لایحه بودجه خدمات دهی به مردم در سال 1391 بیشتر می شود.

** اعتبارات عمرانی 4/9 درصد رشد یافته است

ممبینی، رشد اعتبارات عمرانی را 4/9 درصد (نه ممیز چهار درصد) عنوان كرد و گفت: اعتبارات عمرانی از 35 هزار میلیارد تومان در سال 1390 به 38 هزار میلیارد تومان در لایحه بودجه سال 1391 رسیده است.

وی افزود: در اعتبارات عمرانی توجه خاصی به تولید علم و فناوری شده است تا جایی كه این بخش بیشترین رشد را داشته و بعد از آن بخش سلامت بیشترین رشد را در بودجه 91 داشته است.

ممبینی گفت: در اعتبارات عمرانی برای زیر ساخت های سواحل جنوب و دریای عمان اعتبارات ویژه ای پیش بینی شده است.

وی افزود: بر اساس لایحه بودجه سال 1391، سال آینده استمرار ایجاد ظرفیت های مالی را شاهد خواهیم بود و حركت های جهشی و جدی سال 1390 ادامه خواهد داشت.

وی گفت: در سال جاری موانعی بود كه نتوانستیم از تمام ظرفیت های قانون بودجه سال 1390 استفاده كنیم.

** افزایش اختیارات استانها در اجرای طرحهای عمرانی

ممبینی، یكی از نكات مهم لایحه بودجه سال 1391 را دادن اختیارات طرحهای عمرانی به استانها عنوان كرد و گفت: اعتبارات عمرانی استانها از پنج هزار میلیارد تومان در سال جاری به هشت هزار و 400 میلیارد تومان در سال 1391 افزایش یافته و سهم اعتبارات عمرانی استانها نیز از 17 درصد به 22 درصد رسیده است.

وی افزود: در سال جاری 850 طرح عمرانی ملی با مبلغ یك هزار و 900 میلیارد تومان به استانها واگذار شد.

وی گفت: در لایحه بودجه سال 1391 حدود یك هزار و 750 طرح عمرانی ملی با اعتباری معادل هشت هزار و 300 میلیارد تومان به استانها واگذار شده است و به این ترتیب اجرای 45 درصد از اعتبارات عمرانی طرحهای ملی را به استانها دادیم.

معاون بودجه معاونت برنامه ریزی از تخصیص 75 درصد بودجه های عمرانی در سال جاری خبر داد و ابراز امیدواری كرد تا پایان سال اعتبارات بیشتری به طرحهای عمرانی اختصاص یابد.

** رشد 13 درصدی درآمدهای مالیاتی

ممبینی از رشد درآمدهای مالیاتی به میزان 13 درصد در لایحه بودجه سال 1391 خبر داد و گفت: درآمدهای مالیاتی از 40 هزار میلیارد تومان در قانون بودجه سال جاری به 46 هزار میلیارد تومان در لایحه بودجه سال آینده رسیده است.

به گفته ی وی ، علاوه بر درآمدهای نفتی كه 51 میلیارد دلار پیش بینی شده است ، مجموع درآمدهای دولت از سایر موارد مانند درآمدهای مالیاتی و سود سهام شركت های دولتی 68 هزار و 400 میلیارد تومان است.

اقتصام ** 1579 **1561





:: برچسب‌ها: خورشید , دوچرخه ,
:: بازدید از این مطلب : 327
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : سه شنبه 25 بهمن 1390 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: